back
Icon

Uitleg

De webapp ziet er zo uit:

Of zo:

In dit laatste beeld is niet alleen de info tekst verdwenen, waardoor alles wat compacter kan. Hier staat ook dat icoontje bovenaan ROOD gekleurd. Mocht u dat tegen komen, wil dat zeggen dat je in mijn echte data terecht gekomen zijt. Daarvoor moet je al serieus zitten foefelen of zoeken. En dat zou ik zeker niet apprecieren. Staat dat icoontje GROEN gekleurd, dan is alles in orde, mag je experimenteren zo veel je wil, bij wijze van spreken. In principe ververs ik die test data elke maand opnieuw.

Mocht ik met de kennis die ik nu heb opnieuw starten, ik zou een en ander behoorlijk anders aanpakken. Zoals het nu uiteindelijk geworden is, heeft veel met beperkingen te maken uit het verleden die hun sporen tot nu blijven nalaten. Tegenwoordig kan er veel meer. Het zou efficienter en bruikbaarder gemaakt kunnen worden op verschillende wijzen.
Maar daar heb ik de courage niet meer voor. Dus blijft het zo.
Een idee zou zijn de tijd juist bij te houden. Moet je dan wel iets doen bij de start van een wc-beurt, terwijl het nu enkel nadien is. Een ander ding is foto's trekken. Maar ja. Dan vraagt dat weer meer inspanning. En uit ervaring weten we dat hoe meer moeite iets kost, hoe moeilijker het vol te houden is. Maar een foto, met later data-mining... het zou veel accurater kunnen werken, meer informatie bevatten, juister zijn. Want nu moet ik zelf altijd oordelen en dat valt niet altijd mee.
Een wc die alles meet zou leuk zijn. Iets niet alleen voor Japanezen.
Data dicteren zou ook gemakkelijk zijn. Een algemeen log-programma, zoals deze hier ooit startte, maar dan zo, dat je alles mondeling kunt doen... zou zeker zijn nut bewijzen. In andere logs hield ik voeding bij, medicatie en ... Alleen die wc log is gebleven, omdat het toch nog iets te veel moeite vraagt. Er zat vroeger ook meer vertraging op, die op de zenuwen werkte. Dat zou nu misschien niet meer zo zijn. In elk geval: een dicterend log-systeem... de eerste die het brengt, zal zeker succes hebben.

De kolom met parameters kan je aanklikken. Dan krijg je andere grafieken te zien. Je kan ook eventueel een datum in de grafiek aanklikken. Is meer iets dat ik kon gebruiken tijdens het ontwikkelen.

Oorspronkelijk heb ik de data verzameld in databases. Maar door allerlei toestanden met providers die plat vallen, waarbij het vaakst het databasesystem het liet afweten, ben ik na verloop van tijd terug de primitieve toer opgegaan, en koos ik voor csv - data, beheert met eigen php routines. Dat scheelde direct veel in down-time. Maar was uiteindelijk niet genoeg waardoor ik dan toch maar voor een betaalde provider heb gekozen na een paar jaar. Maar het terug omzetten naar een versie met databases zag ik niet meer zitten. Je kan zo blijven omzetten...
Nadeel is nu wel dat de statistieken niet meer automatisch geupdate worden. Ik moet dat zelf manueel doen nu. Niet zo veel werk, want ik heb er uiteraard ook een programmaatje voor geschreven. Maar zo'n update doe ik toch niet vaak.
Voordeel is dat het allemaal zeeer compact blijft qua data. In deze tijd misschien minder nodig. Vroeger was dat een pluspunt. En het werkt ook veel rapper.