Intro
Deze website werd minstens 8 jaar geleden gestart (van voor 2008). Acht jaar is in de computerwereld een eeuwigheid. Naar aanleiding van een verplicht verhuis van de site van de oude host 'magix' naar de nieuwe 'telenet' en wetende dat er 8 jaar na datum van alles niet meer werkt in de nieuwe browsers en wetende dat de nieuwe browsers vele nieuwe mogelijkheden bieden... leek het nu anno 2016 het aangewezen moment om eens te kijken of een update haalbaar is.
Dit is dus 'a work in progress'. Zolang dat zo is, kan er wel een en ander niet werken zo als het hoort. Je mag het me altijd laten weten als je zo iets ontdekt.


teevees Teevees
Om vlot en met zo weinig mogelijk clicks de courante online tv kanalen te kunnen bereiken dient deze ene pagina. Tegelijk zijn er wat extra links naar tv-gidsen en radio collecties.
Op mijn bureaublad staat een snelkoppeling ernaar, wat nog enkele clicks uitspaart.

Stris Tetris Stris
Een spel van het ' Blokken ' of ' Tetris ' type. Het verschil met andere ?
  • variabele breedte
  • werkt met levels
  • goudgele balletjes wegwerken is voldoende om over te gaan naar het volgende level.
Er zijn 100 levels voorzien.
In de toekomst komen er misschien nog dingen bij, zoals de mogelijkheid om levels aan te maken of het uitzicht aan te passen... Misschien.

Schuifspel Schuifspel
Ik zou niet weten welke naam je er anders moet op plakken. Vroeger kon je zo'n hebbedingetjes kopen. Wie weet, nu nog?
Het is dus de bedoeling om alle stukjes zo vlug mogelijk weer op hun plaats te krijgen door ze te verschuiven in de richting van het leeg vakje. Je kan ze één per één verschuiven, of een hele rij in een keer. Eentje of een hele rij verschuiven lukt enkel als het leeg vakje in dezelfde kolom of rij voorkomt. Als je op een foute plaats aanklikt, wordt dat gemeld en gebeurt er verder niets.
Dit is nog exact dezelfde versie als 8 jaar geleden, en is nog altijd compatible met de meeste browsers.

Aap Test Aaptest
Een toepasselijke naam voor deze test, want zoals te zien was op tv: chimpansees scoren beter in deze test dan mensen. Waarmee bewezen is, dat wat 'intelligentie' betreft, apen op sommige vlakken gewoon beter of slimmer zijn. Inderdaad wij zijn zeker niet de enige intelligente wezens in het universum.
De bedoeling van het spel is, dat je een aantal blokjes in de volgorde dat ze verschijnen aanklikt. Als je het juiste blokje aanklikt, dan verdwijnt die. Dat probeer je zo vlug mogelijk te doen. Op het einde van 10 beurten, wordt een gemiddelde score gegeven, wat tijd betreft en het aantal fout aangeklikte blokjes.
Dit is wederom nog exact dezelfde versie als 8 jaar geleden, en is nog altijd compatible met de meeste browsers.

Reactiesnelheidstest Reactiesnelheidstest
Een simpele manier om je reactiesnelheid te testen. Misschien kan je het gebruiken om te zien in hoeverre je nog nuchter bent???
Na verloop van 10 beurten krijg je een grafiek met tijdsgegevens en een gemiddelde.
Dit is wederom nog exact dezelfde versie als 8 jaar geleden, en is nog altijd compatible met de meeste browsers.

Rekenen Rekenen
Voor sommige berekeningen is een gewoon rekenmachientje niet ideaal. Hier worden een aantal alternatieven geleverd. Er zijn nu 5 types. Drie ervan zijn interessant voor als je achteraf wilt kunnen checken op tikfouten en dergelijke.
  • Schools - voor als je veel haakjes en ingewikkelde constructies nodig hebt. Of voor het testen van computer gerelateerde functies en begrippen.
  • Kassa - voor als je een lijst waarden (bedragen) wil optellen, zoals aan een kassa gebruikelijk is. Ieder regel wordt bij elkaar opgeteld. Een Enter is dus gelijk aan het plusteken.
  • Tijdstippen - rekent het verschil tussen 2 tijdstippen uit (in dagen, jaren, uren, ...)
  • Tijd - hiermee kan je een lijstje tijdsduren optellen, stel bijv. het aantal uren dat je gewerkt hebt op een week.
  • Verjaardag - eerder ludiek... hoelang leef je al?


Horoscoop Astrologie
Dit onderdeel is verhuisd naar een host die wél databases en php en dergelijke aanbiedt. Op die manier is er meer mogelijk dan voorheen. Met de nieuwe mogelijkheden van de huidige browsers kon dit volledig herwerkt worden. Maar het is nog verre van af. Van tijd tot tijd wordt er nog eens aan verdergewerkt. Voor mij is dit in hoofdzaak nog altijd de ideale manier om nieuwe dingen te leren kennen in verband met programmeren; nieuwe talen, nieuwe werkomgevingen...

🚲 18 km Wandeling-Fietstocht
In tijden van Google Maps en dergelijke stelt dit niet veel meer voor. Maar in de tijd dat dit gemaakt is, mocht het er zijn. Ik was enthousiast over mijn wandeltoer en wou dat delen met anderen uit de buurt. En voor mij was het uiteraard wederom de programmatorische uitdaging die telde.